Tiimimestarikilta Ry

Tiimimestarikilta Ry

 

Kardinaalisynnytys – Tiimimestarikilta ry

Nyt se on sitten totta. Yhdistysrekisteriin on 16.3.2020 rekisteröity Tiimimestarikilta ry niminen yhdistys. Miksi näin tapahtui. Sanotaanko niin, että se oli ollut ilmassa jo pitemmän aikaa, mutta vasta viime vuoden lopulla tähdet olivat siinä asennossa, että varsinainen synnyttäminen pääsi käyntiin.  Tiimimestareita kokoontui Tampereelle Sokratespäivään ja edellisenä iltana 24.11.2019 synnytyssaliin. Paikalla oli kahdeksan yksituumaista asiasta innostunutta, jotka allekirjoittivat yhdistyksen perustamiskirjan. Samalla syntyi yhdistystä valmisteleva toimikunta ja allekirjoittaneen tehtäväksi jäi rekisteröintiasiat. Muutama kokoontuminen aiheen tiimoilta on jo pidetty vaihtelevalla kokoonpanolla, mutta ennen suurempaa esiintuloa on ollut odotettava virallista ilmoitusta, että yhdistyksen säännöt on hyväksytty ja rekisteröinti tapahtunut.

 

Meitä alkaa olla jo aika paljon

Kuten olemme kuulleet, meitä alkaa olla jo melkoinen joukko. Puhutaan, että noin 2000 tiimimestaria olisi saanut itselleen koulutuksen. Monet ovat jatkaneet siitä vielä eteenpäin, kouluttamaan kouluttajia ja toiset toteuttamaan omissa organisaatioissaan saamaansa oppia. Meitä on lähes joka puolella Suomea, joitain jopa rajojen ulkopuolella. Neljännesvuosisadan ahkera ja peräänantamaton työ asiaan uskoen on tuottanut tulosta. Jokainen tietää minne päin kumarramme. Kiitos Johannes, että uskot asiaan edelleen! Olemme ottaneet asian omaksemme ja haluamme viedä sitä eteenpäin ja saada lisää innostunutta väkeä.  Yhdessä tekeminen on avainasemassa, siksi on myös perustettu kaikkien tiimimestareiden kilta. Meille kaikille ja kaikille tuleville.

 

Mitä minä saan

Jokainen tekee varmasti itselleen kysymyksen mitä minä saan liittymällä jäseneksi. Eikö yhdistysten aika ole jo takana päin. Tällä ajattelumallilla varmaan näin onkin. Tiimipelaaja ajattelee asiaa toisin päin, mitä minä voin antaa, kuinka voin auttaa kaikkia menestymään. Tämä on keskeistä Tiimimestarikillan ajattelussa, mitä minä tuon mukaan omaan yhteisöömme. Se on ainakin selvää, että tulemalla mukaan, voi vaikuttaa siihen mitä sitten myös saa, kun sen aika koittaa. Yhdistyksen kokous on vielä tulevaisuudessa ja tarkkaa päivää on vaikea ennustaa, kun koronavirus pitää Suomea vielä otteessaan. Uskomme, että vielä kevään tai alkukesän aikana kokoonnumme yhteen ja käymme dialogiin oman yhdistyksemme suuntaviivoista ja tulevaisuudesta.

 

Keitä mukaan

Varmaan monen mielessä käy myös, että ketähän varten tämä uusi yhdistys nyt sitten oikein on. Siihen on helppo vastata. Kuten säännöissä sanotaan, kaikkia tiimimestareita varten tämä on perustettu, eli jokainen joka tuntee vetoa asiaan ja on kouluttanut itsensä tiimimestariksi on tervetullut! On varmasti aika käydä keskustelua alaan liittyvistä asioista ja ilmiöistä yhdessä kehittäen toimintaa ja toimintaedellytyksiä. Tiimivalmentaminen on nopeiten kasvava valmentamisen alue maailmalla. Meidän on hyvä pysyä kyydissä ja mielellään olla vaikka hieman edellä. Se onnistuu vain yhdessä.  Meistä on tullut ja tulee yhä kasvava ammattikunta. Osa toimii työnantajana, osa työntekijänä, osa ammatinharjoittajana ja osa sivutoimisena, kuka mitenkin. Mukaan mahtuu Tiimimestarikiltaan!

 

Säännöt

Säännöt on siis hyväksytty, mutta ei kiveen kirjoitettu. Jos haluat tutustua, niin tilaa ne allekirjoittaneelta sähköpostilla. Saat samalla myös jäsenhakulomakkeen. Yhdistyksen kokous sitten aikanaan päättää liittymis- ja jäsenmaksuista, valitsee hallituksen ja muut tarpeelliset toimielimet.

 

Aloittava kokoonpano

Eine Kaartinen, sihteeri
Satu Harjunen, taloudenhoitaja
Jarno Räsänen, varapuheenjohtaja
Juha Wirekoski, puheenjohtaja
juha@wiheta.fi puh. 050 431 6628