Yksinpuurtajasta parviälyn kaverijohtajaksi

 

Tasan 5 vuotta sitten aloitin Tiimiakatemia Globalin tiimiyrittäjänä, tiimiliiderinä ja tiimivalmentajana. Olen aikaisemmin toiminut yrittäjänä, tiimiliiderinä tai tiimivalmentajana. Jatai-sanoilla on valtava ero. Näiden kolmen toimen yhdistäminen on riemullinen haaste. Tälle toimelle on tunnusomaista persoonallisuuden toimintojen eheän kokonaisuuden osittainen hajautuminen, kehityksellinen edistyminen, ja taipumus vetäytyä dialogisiin suhteisiin toisiin ihmisiin, subjektiiviseen sisäiseen miellemaailmaan, jota aistinharhat tai harhaluulot enemmän tai vähemmän sävyttävät. Hmmm… vaikuttaa hieman skitsofrenian muunnellulle määritelmälle Wikipedian mukaan. Olemme kuitenkin selvinneet hengissä, minä ja Tiimiakatemia Global. Tiimiyrittäjän, tiimiliiderin ja tiimivalmentajan roolien yhdistämistä en suosittele laajassa mittakaavassa. Pienessä yrityksessä se on välttämätöntä.

Itse asiassa Tiimiakatemia Globalin nykyisyys näyttää erittäin hyvältä. Tiimiakatemia Globalin tehtävänä on poistaa työttömyys maailmasta. Maailman työttömyysaste on tällä hetkellä 5,6 % eli 192 miljoonaa ihmistä. Markkinasarkaa siis riittää. Tehtävää toteutamme tiimivalmentamalla rohkeita tiimivalmentaja, jotka valmentavat tiimiyrittäjiä, jotka työllistävät itsensä joko omaan tai toisen yritykseen. Tämä kuulostaa haasteelliselta, mutta parhaimmillaan kaikki Tiimiakatemia-oppilaitoksesta valmistuvat saavat töitä ja puolet alkavat yrittäjiksi. Tämä tulos on saavutettu ammatillisessa koulussa ja ammattikorkeakoulussa sekä Suomessa, Unkarissa ja Baskimaassa (Espanja). Valmennettu tiimivalmentaja pystyy johtajana ja yrittäjänä johtamaan ja tiimivalmentamaan paremmin sekä tehokkaammin. Useita korporaation vuoden esimiehiä (naisia myös) ja asiantuntijoita sekä työllistäviä yrittäjiä on syntynyt Tiimimestareissa. Nyt syksyllä on käynnistymässä Tiimimestariryhmä numero 110, joka tarkoittaa, että maailmassa on noin 2000 valmennettua tiimivalmentajaa. Kun aloitin 5 vuotta sitten tiimivalmentajana, käynnistimme legendaarista tiimimestariryhmää 50. Yksi tiimivalmentaja pystyy tiimivalmentamaan kymmenessä vuodessa noin 200 tiimiyrittäjää, joten tarvitsemme noin miljoona tiimivalmentajaa, että työttömyys poistuu maailmasta. Onneksi meitä on alettu myös kopioida, joten tehtävämme nopeutuu hieman.

Eri roolien näkökulmat

Toimin aikaisemmin tiimivalmentajana Jyväskylän Tiimiakatemiassa. Siellä voi valmentaa yhtä tiimiä 3,5 vuotta. Tiimivalmentajien valmennuksessa voi olla aikaa 3,5 tuntia. Rytmin laki on todella erilainen: aloituksen merkitys. Jos sähellän aloituksessa enkä pysty tuomaan oikeaa tunnelmaa ja johdatusta dialogiin, niin muutamassa tunnissa ei ehkä ehdi enää saamaan tiimistä irti sitä, mikä on tiimin potentiaali. Tilan oikea tunnelma ja dialogiympyrän tarkka pyöreys luovat oppimisen fengshuin. Onko tiimivalmentaja ansainnut isomman tuolin dialogineliön näyttömällä, vain pääsevätkö kaikki loistamaan kaamoksen keskellä?

Tiimiyrittäjän näkökulmasta Tiimiakatemia Globalin (Partus Oy) taloudellinen tilanne on ollut myös riemullinen. Opetusneuvos Johannes Partanen perusti Partus Oy:n samoihin aikoihin, kun Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemian. Ensimmäisen Tiimiakatemia tiimin jäsenten, Hanna Waldenin ja Mika Partasen perustama yritys Taitovire yhtyi Partukseen. Tiimiakatemia®-brändi siirtyi Partuksen haltuun noin 2010. Partus muuntui Tiimiakatemia Globaliksi vuonna 2015.

Strategian muutos keskittyä tiimivalmentajien valmentamiseen ja keskittyminen koulumaailmaan sai aikaan kannattavuus- ja kassakriisin. Tiimiyrittäjyys vaatii energiaa, uskoa ja hyvät suhteet pankkiin. Proakatemian päävalmentaja Veijo Hämäläinen on muotoillut tähän tapaa: ”usko ylittää realiteetit.” Nyt kesäkuussa loppunut tilikausi osoittaa kasvua ja kohtuullista positiivista tulosta. Siirtyminen osapäisestä yrittäjästä ja palkkatyöstä tiimiyrittäjäksi oli iso muutos. Tiimiyrittäjän elämä on helpompaa kuin yksin yrittäjän – ei tarvitse kantaa kaikkea itse. Erityisesti kriisitilanteessa epävarmuuden sietokyky on erittäin tärkeä. Ei pidä luovuttaa ikinä. Vaihtoehtoja on syytä olla.

Tiimiliiderinä olen kaverijohtaja. Kaverijohtajana jaan vastuun tekijän ja itseni välille. Pyrin olemaan enemmän kuin tuttava, mutta vähemmän kuin ystävä, eli siis kaveri. Teorian soveltaminen käytäntöön eli oman kirjan oppien mukaan johtaminen on tavoitteeni. Olen kiltti ja ihmisuskoinen tiimiliideri. Innovatiivisuus (hallussani on 19 Valmet-aikaista patenttia) ja erittäin nopeasti innostavuus ihmisyys ovat minulle erityisiä riemullisia haasteita ja äärettömiä etuja. Joskus tiimiliiderinä pääsee tekemään tiukkoja valintoja. Itse koen, että tärkeitä on olla sinut itseni ja päätökseni kanssa. Aitous, avoimuus, dialogi ja tekeminen. Hidas ja nopea, mitä pitää tehdä nyt ja missä asiassa antaa asian kehkeytyä. Isoja tiimiliiderin ikuisuuskysymyksiä.

Oppeja: 1) Ole joko tiimiliideri, tiimiyrittäjä tai tiimivalmentaja. Eri roolien yhdistäminen on haaste; 2) Pitkäjänneisyys. Oppiminen on tosi hidasta. Ole kärsivällinen ja määrätietoinen; 3) Aina on ratkaisu. Etsi, kysy ja pohdi; 4) Tee heti. On myös päätös olla tekemättä tai pohtia. Nopea kokeilija ehtii tehdä 3-5 kertaa ja korjata tekemisiään, kun hidas vasta teoreettisesti pohtii. 5) Tiimi. Tiimi on yksilön oppimisen väline. Parviäly on aina yksilön äly suurempi. Rakenna hyvä tiimi ympärillesi.

Kiitos kuluneesta viidestä vuodesta. Olen oppinut teiltä niin paljon. Lupaan oppia myös tulevaisuudessa. Meillä on vielä matkaa. Tarvitsemme noin 998.000 tiimivalmentajaa lisää. Me poistamme työttömyyden maailmasta.

Kirjoittaja Heikki Toivanen, toimistujohtaja, TkT. Tiimiakatemia Global

Kuvat Heikki Toivanen