Tiina Hoskari – Mondragonin Suomen Labin tiimivalmentaja

 

-Kirjoitin viime keväänä oppimissopimukseeni, että haluan lisää valmennuskokemusta ja kansainvälisyyttä – ja sitähän nyt sain! Nauraa Tiina Hoskari, MTA Finlab:n tuore valmentaja.

Tiinalla on vankka kokemus fasilitoinnin ja erityisesti  graafisen fasilitoinnin parista. Hän on tehnyt alan töitä jo usean vuoden ajan oman yrityksen nimissä. Vuonna 2016 Tiina lähti mukaan Tiimimestari -ohjelmaan, jossa on päässyt harjoittamaan tiimivalmentamisen taitoja. MTA FinLab on tuonut mahdollisuuden viedä tämä osaaminen käytäntöön.

 

MTA Lab luo siltaa Suomen ja Espanjan välille

 

Mondragonin yliopistolla on oma Mondragon Team Academy (MTA) jonka juuret ovat Jyväskylän Tiimiakatemialla. MTA toimii yksiköissä (LAB) joissa sovelletaan Tiimiakatemia menetelmää ja luodaan tiimiyrittäjyyttä. Labeja on niin Espanjassa, Kiinassa kuin Meksikossa – ja nyt myös Suomessa.

Vuoden 2017 syksyllä Espoon Open Innovation Houseen perustettiin MTA FinLab osuuskunta. Sen tehtävänä on muun muassa järjestää “Learning Journey” jaksoja Mondragonin Yliopiston opiskelijoille. Learning Journey kestää noin 6,5 viikkoa ja sen aikana espanjalainen opiskelijatiimi tekee projekteja Suomessa. MTA Finlabin valmentajista kolme – Valtteri Melkko, Annamari Törmänen ja Kaisu Tuohiniemi – työskentelevät Baskimaassa. Tiina aloitti työnsä syksyllä Suomessa ja marraskuun alusta työparina on ollut Mikko Tammilehto. Ensi vuoden alusta Tiinan valmentajaparina aloittaa Peter Perttula. 

Labsin perustaminen on aivan uusi seikkailu.Työtäni on niin tiimien valmentaminen kuin MTA FinLabin kehittäminen. Kaikki asiakkaat ja suurin osa sidosryhmäläisistä ovat espanjalaisia. Tämä tuo mukanaan kulttuurillisia ulottuvuuksia ja itsellekin todella paljon opeteltavaa. Tavoitteenamme on  rakentaa siltaa Suomen ja Espanjan välille.

 

Tiimivalmentajana tiimin ensiaskelissa

– Oma tiimivalmentamiseni koskee tiimin muodostamisen ensiaskelia. Tänne tulevat espanjalaiset nuoret ovat vasta aloittaneet opintonsa yliopistossa ja perustaneet tiimin. Heillä on edessään paljon uusia asioita kuten tiimityöskentelyn opetteleminen ja uudessa kulttuurissa toimiminen, kertoo Hoskari.

Tiinan tehtävänä on valmentaa opiskelijoita treeneissä ja sparrata projekteissa. Opiskelijat tulee saada heti liikkeelle tekemään projekteja ja luomaan kontakteja elinkeinoelämään.

– Olen kyllä huomannut, ettei näiltä opiskelijoilta yritteliäisyyttä puutu, hän nauraa.

Nuorten kanssa lähdetään liikkeelle aivan perusasioista, kuten dialogin perusteista ja tiimityöskentelystä.

-Sparraan myös henkilökohtaisessa kasvussa ja itsensä kehittämisessä. Tärkeää on myös perehdyttää opiskelijoita suomalaiseen kulttuuriin. Minulle on tärkeää saada nämä ulkomaalaiset opiskelijat ymmärtämään luonnon merkitys suomalaisuudessa. Kun he oppivat  ymmärtämään suomalaista luontoa niin he oppivat ymmärtämään suomalaista mielenlaatua.

 

Onnistumisia ja oppimisen hetkiä

Espanjalaiset tiimiläiset ovat tehneet erityyppisiä projekteja Espoon ja Helsingin alueella. Kaikki projektit eivät ole menneet aivan suunnitelmien mukaan, mutta toiset ovat onnistuneet jopa yli odotusten. He muun muassa järjestivät helsinkiläisessä yökerhossa Espanjalaiset bileet ja tapahtuma onnistui niin hyvin, että yökerhon johtaja halusi palkata tiimiläiset töihin koko loppu “Learning Journeyn” ajaksi.

Hoskarin työ antaa hienon tilaisuuden päästä seuraamaan erilaisten tiimien kehittymistä tämän reilun kuukauden matkan aikana.

-Yksi minuun vaikutuksen tehneistä tiimeistä oli luonut itselleen heti alussa toimintastrategian, mutta huomasivat parin viikon päästä, ettei se toimi. He itsenäisesti järjestivät workshopin tiimin kesken, murskasivat vanhat kuviot ja rakensivat  kokonaan uuden strategian. Nyt heillä on hyvä noste menossa. Oma roolini tässä on olla tukena prosessissa.

Antoisaa on myös oppia tunnistamaan mitkä työkalut ja tavat minkäkin tiimin kanssa toimivat.

-Toiset tiimit ovat ehkä enemmän rahaorientoituneita ja toiset ihmisorientoituneita, joten tiimien strategiat ja lähestymistavat asioihin vaihtelevat.

Vasta aloittanut  MTA FinLab on vielä toimintansa alkutaipaleella ja toiminta hakee lopullista muotoaan. Tulevaisuudessa tavoitellaan laajempaa toimintaa myös muiden valmennusten parissa. Työtä siis riittää, ja Tiinan oppimissopimuskin odottaa päivitystä ja uusia tavoitteita!

 

Lue lisää: http://mondragonteamacademy.com/

 

Kirjoittanut Jukka Hassinen ja Teija Välinoro